Show/Hide Left Push Menu
Utorak, 24. januar

Bitka za bebe Društvo Bitka za bebe nedelja, 04 mart 2012 14:06 Autor: Gordana Stepanović

Fond B92 u saradnji sa Kancelarijom za mlade i Domom zdravlja organizovali su danas u pešačkoj zoni u Kragujevcu akciju potpisivanja peticije za ukidanje PDV-a na hranu i opremu za bebe.

Ova akcija trajaće do 8. marta a svi potpisi gradjana biće predati Narodnoj skupštini

Hrana za bebe kao i druga oprema oporezovani su u Srbiji kao luksuzna roba sa poreskom stopom od 18 odsto. Kako bi se povećao natalitet, jedna od mera bila bi i ukidanje poreza na osnovne proizovde za bebe, ali i smanjenje marži na neophodnu opremu. Fond B92 pokrenuo je narodnu inicijativu za ukidanje PDV-a širom Srbije, a u Kragujevcu, u Pešačkoj zoni je organizovana akcija potpisivanja peticije kojoj se odazvao veliki broj gradjana

Kako bi inicijativa mogla da se razmatra u Narodnoj Skupštini neophodno je prikupiti 30 hiljada potpisa. Zato su se ovoj akciji Fonda B92 u Kragujevcu priključili Kancelarija za mlade i Dom zdravlja, ali i Udruženje volontera i mladih menadžera.

Potpisivanje peticije za ukidanje PDV-a na hranu i opremu za bebe biće organizovano tokom naredne nedelje na štandu u Pešačkoj zoni u centru grada.

#

Ostavi komentar