Show/Hide Left Push Menu
Utorak, 24. januar

Novo udruženje osoba sa invaliditetom Društvo Novo udruženje osoba sa invaliditetom četvrtak, 29 novembar 2012 13:23 Autor: Gordana Stepanović

U Kragujevcu je nedavno osnovano Udruženje osoba sa amputacijom koje okuplja i žene sa odstranjenom dojkom kao i osobe sa ugrađenim veštačkim kukom.

Novoosnovano udruženje počeće zvanično sa radom u ponedeljak 3.decembra, kada se obeležava Svetski dan osoba sa invaliditetom.

Predsednik udruženja Hranislav Jovanović kaže da su postali 16. član saveza koji je osnovan pre četiri godine na republičkom nivou.

Pre zvaničnog početka rada, ovo udruženje je obezbedilo za svoje buduće članove popuste za kupovinu ili korišćenje raznih usluga kod čak 60 firmi u Kragujevcu od 5 pa do 50 odsto.

Od frizera do turističkih usluga, servisnih iili medicinskih, pa do povoljnih kupovina u raznim buticima u gradu

Udruženje osoba sa amputacijom koristiće prostorije Udruženja distrofičara, preko puta Viša, a prijem članova počeće od 3. decembra od 10 do 15 časova.

Udruženje će već u ponedeljak organizovati muzičko pesničko veče u kafiću „Čeri“, a planiraju i održavanje raznih edukativnih radionica kao i humanitarnih prodajnih izložbi likovnih radova.

Ostavi komentar